Zakelijke keuring bij zonnepanelen

Bij ZonVandaag B.V. nemen we veiligheid uiterst serieus. Daarom volgen we nauwgezet de normen die zijn vastgelegd in Scope 12, de norm voor veilige zonnepaneelinstallaties. Deze norm biedt richtlijnen en voorschriften voor de installatie van zonnepaneelsystemen, met als doel ervoor te zorgen dat deze op een veilige en betrouwbare manier functioneren.

Wat houdt Scope 12 in?

  1. Scope 12 stelt specifieke eisen aan zowel de technische aspecten als de documentatie rondom zonnepaneelinstallaties. Deze norm omvat zaken zoals:
  2. Ontwerp en Dimensionering: Scope 12 stelt eisen aan het ontwerp en de dimensionering van zonnepaneelsystemen om ervoor te zorgen dat ze correct zijn afgestemd op de omgeving en optimaal presteren.
  3. Veilige Installatie: De norm benadrukt de noodzaak van een veilige installatie, zowel op het gebied van elektrische aansluitingen als op het dak. Dit omvat ook de juiste keuze van materialen en bevestigingsmethoden.
  4. Documentatie: Een cruciaal aspect van Scope 12 is de vereiste documentatie, waaronder gedetailleerde tekeningen, handleidingen en certificaten om aan te tonen dat aan alle voorschriften is voldaan.
  5. Keuring en Onderhoud: De norm legt ook de verantwoordelijkheid voor keuring en onderhoud vast om ervoor te zorgen dat zonnepaneelsystemen gedurende hun levensduur veilig blijven functioneren.
ZonVandaag Roden - zonnepanelen
ZonVandaag - zonnepanelen

Werkwijze ZonVandaag

Bij ZonVandaag B.V. houden we ons strikt aan de richtlijnen van Scope 12 bij de installatie van zonnepaneelsystemen. Dit betekent dat onze installaties niet alleen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen, maar ook aan de meest  technische voorschriften. We zorgen ervoor dat onze projecten worden uitgevoerd door gekwalificeerde adviseurs die getraind zijn in de toepassing van deze norm.

Contact zakelijke aanvraag

Het volgen van Scope 12 is een essentieel onderdeel van ons streven naar veiligheid, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Als u meer wilt weten over onze toewijding aan veilige zonnepaneelinstallaties volgens Scope 12, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij ZonVandaag B.V. staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij uw duurzame energieprojecten. Veiligheid komt altijd op de eerste plaats.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.