Wat is Wattpiek?

Wattpiek, afgekort als Wp, is een essentiële maatstaf voor de prestaties van zonnepanelen. Het vertegenwoordigt het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan genereren onder ideale omstandigheden, meestal gemeten bij een stralende zon en een temperatuur van 25 graden Celsius. Wattpiek is een belangrijke term om te begrijpen wanneer u zonnepanelen overweegt voor uw huis of bedrijf, omdat het invloed heeft op de energieopbrengst en efficiëntie van uw zonne-energiesysteem.

Hoe Wattpiek werkt

Wattpiek is een maatstaf die aangeeft hoeveel elektriciteit een zonnepaneel kan opwekken in optimale omstandigheden. Een zonnepaneel met een hoger Wp-getal heeft meer vermogen en kan dus meer elektriciteit genereren. Dit is vooral belangrijk als u beperkte ruimte heeft voor zonnepanelen, omdat panelen met een hoger Wp-getal efficiënter zijn en meer stroom produceren per vierkante meter.

Waarom Wattpiek Belangrijk is

Wattpiek is belangrijk omdat het u helpt de prestaties van zonnepanelen te vergelijken en de juiste keuze te maken voor uw specifieke behoeften. Het helpt u te begrijpen hoeveel energie u kunt verwachten dat uw zonnepanelen zullen produceren en helpt u bij het dimensioneren van uw zonne-energiesysteem.

ZonVandaag Roden - zonnepanelen
ZonVandaag - zonnepanelen

Wattpiek in de praktijk

In de praktijk kan het vermogen van zonnepanelen variëren, afhankelijk van factoren zoals de intensiteit van het zonlicht, de hoek en oriëntatie van de panelen, en de temperatuur. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een ervaren zonne-energiespecialist om de juiste panelen te selecteren en ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal presteert.

Conclusie

Wattpiek (Wp) is een cruciale maatstaf voor de prestaties van zonnepanelen. Het vertegenwoordigt het maximale vermogen dat een zonnepaneel kan genereren en is van vitaal belang bij het kiezen van de juiste panelen voor uw zonne-energiesysteem. Bij het evalueren van zonnepanelen voor uw woning of bedrijf is het van belang om rekening te houden met het Wp-getal en uw specifieke energiebehoeften.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.