Installatie zonnepanelen


Bij ZonVandaag B.V. begrijpen we dat de juiste installatietechniek cruciaal is voor het succes van uw zonnepanelenproject. Of u nu een particuliere woning of een bedrijfsgebouw hebt, onze installatietechnieken zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen optimaal presteren en aan alle geldende normen en voorschriften voldoen.

Installatie zonnepanelen

Particuliere Installaties:

Onze toegewijde teams hebben uitgebreide ervaring in het installeren van zonnepanelen bij particuliere huishoudens. We begrijpen dat de esthetiek van uw woning belangrijk is, en onze installateurs zorgen ervoor dat de zonnepanelen naadloos integreren met uw dak, terwijl de prestaties worden geoptimaliseerd.

Zakelijke Installaties:

Voor bedrijven zijn zonnepanelen niet alleen een investering in duurzaamheid, maar ook een manier om te voldoen aan overheidsverplichtingen, zoals energielabelverbeteringen en CO2-compensatie. ZonVandaag B.V. zorgt ervoor dat zakelijke installaties voldoen aan Scope 12-keuringen, waarmee we aantonen dat uw zonnepanelen aan de hoogste normen voldoen.

Strikte Normen en Regels:

Onze installatietechnieken zijn gebaseerd op strikte normen, waaronder het Bouwbesluit 2012 en NEN1010 voor veilige elektrische installaties. We begrijpen dat veiligheid en betrouwbaarheid prioriteit hebben en zorgen ervoor dat elke installatie aan deze normen voldoet.

Optimale Energieopbrengst:

Naast veiligheid zorgen onze installatietechnieken ervoor dat uw zonnepanelen de maximale energieopbrengst genereren. We besteden speciale aandacht aan de kabelroutes en vermogensberekeningen om ervoor te zorgen dat uw systeem efficiënt werkt.

 

Vakkundige installatie

Bij ZonVandaag B.V. geloven we dat de juiste installatietechniek een wereld van verschil kan maken voor uw zonnepanelenproject. Onze deskundige adviseurs zijn volledig gekwalificeerd en getraind om ervoor te zorgen dat uw installatie soepel verloopt en uw zonnepanelen maximaal renderen.

Bovendien heeft de opkomst van zonne-energieopslagsystemen, zoals batterijen en laadpalen, huishoudens en bedrijven de mogelijkheid geboden om de overtollige energie die overdag wordt geproduceerd op te slaan en ’s nachts te gebruiken.

Contact

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze installatietechnieken en hoe we u kunnen helpen bij het realiseren van uw duurzame energiedoelen. Bij ZonVandaag B.V. zetten we ons in voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid in elke installatie.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.