Alles over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een revolutie in de wereld van duurzame energie. De productie en werking van zonnepanelen, de nieuwste ontwikkelingen in de sector en de talloze voordelen die ze bieden, maken ze een onmisbare bron van hernieuwbare energie voor zowel bedrijven als huishoudens.

Hoe zonnepanelen worden geproduceerd

De productie van zonnepanelen begint met het verzamelen van hoogwaardige siliciumwafers. Deze wafers worden vervolgens bewerkt en gecoat met fotogevoelige materialen, die de basis vormen voor de omzetting van zonlicht in elektriciteit. Merken zoals Elsun en Jinko Solar staan bekend om hun toewijding aan het leveren van kwalitatieve zonnepanelen.

Het silicium wordt blootgesteld aan zonlicht, wat elektronen in beweging brengt en een elektrische stroom genereert. Deze stroom wordt gevangen en omgezet in bruikbare elektriciteit door zonnecellen en omvormers in de zonnepanelen. De geproduceerde elektriciteit kan worden gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien of om bedrijfsactiviteiten te ondersteunen.

Hoe Zonnepanelen Werken

Zonnepanelen werken op basis van het fotovoltaïsche effect, waarbij zonlicht wordt omgezet in elektriciteit. Wanneer zonnestralen op de zonnecellen van een zonnepaneel vallen, worden elektronen geactiveerd en ontstaat er een elektrische stroom. Deze stroom wordt gevangen en omgezet in bruikbare wisselstroom door omvormers. Bedrijven en huishoudens kunnen deze elektriciteit gebruiken om hun energiebehoeften te dekken.

ZonVandaag Roden - zonnepanelen
ZonVandaag - zonnepanelen

Recente ontwikkelingen in de zonnepanelensector

De zonnepanelensector heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Nieuwe technologieën en innovaties hebben de efficiëntie van zonnepanelen verbeterd en de kosten verlaagd. Zo hebben bedrijven zoals Elsun en Jinko Solar geavanceerde zonnepanelen ontwikkeld met een hoger rendement en een langere levensduur.

Bovendien heeft de opkomst van zonne-energieopslagsystemen, zoals batterijen en laadpalen, huishoudens en bedrijven de mogelijkheid geboden om de overtollige energie die overdag wordt geproduceerd op te slaan en ’s nachts te gebruiken.

Voordelen van Zonnepanelen voor bedrijven en huishoudens

De voordelen van zonnepanelen zijn talrijk en overtuigend. Ten eerste dragen ze bij aan een schoner milieu door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Dit is zowel voor bedrijven als huishoudens een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid.

Daarnaast bieden zonnepanelen financiële voordelen. Bedrijven kunnen hun energiekosten aanzienlijk verlagen en zelfs geld verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het net. Huishoudens kunnen genieten van lagere elektriciteitsrekeningen en een potentiële verhoging van de woningwaarde.

Zonnepanelen zijn een investering in de toekomst. Ze zijn betrouwbaar, duurzaam en bieden een onuitputtelijke bron van groene energie. Met bedrijven zoals Elsun en Jinko Solar die hoogwaardige zonnepanelen leveren, is de toekomst van duurzame energie helderder dan ooit tevoren.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.