Groepenkast werkzaamheden

Bij ZonVandaag B.V. begrijpen we dat veiligheid en conformiteit essentieel zijn bij de installatie van zonne-energiesystemen. Een cruciaal onderdeel van deze installaties is de groepenkast, die zorgt voor de juiste verdeling van elektriciteit binnen uw woning of bedrijf. Onze groepenkasten zijn ontworpen en geïnstalleerd om te voldoen aan de hoogste normen en voorschriften, zodat u kunt genieten van zonne-energie met gemoedsrust.

Voldoen aan de Normen en Voorschriften

Bij ZonVandaag B.V. zijn onze zonne-energie installaties in overeenstemming met een reeks strikte normen en voorschriften, waaronder:

  1. Bouwbesluit: Onze groepenkasten voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit, dat de veiligheid en het welzijn van bewoners en gebruikers van gebouwen waarborgt.
  2. NEN 1010: Wij volgen de Nederlandse norm voor elektrische installaties, de NEN 1010. Deze norm zorgt voor veilige elektrische systemen en is van toepassing op de gehele elektrische installatie, inclusief de groepenkast.
  3. InstallQ Erkend: ZonVandaag B.V. is erkend door InstallQ, een organisatie die de kwaliteit en veiligheid van technische installaties bewaakt. Deze erkenning garandeert dat onze installaties aan de hoogste normen voldoen.

Waarom Een Veilige Groepenkast Belangrijk Is

Een groepenkast is het hart van uw elektrische systeem en zorgt voor een veilige distributie van elektriciteit naar verschillende circuits in uw huis of bedrijf. Door te voldoen aan de bovengenoemde normen en voorschriften, verzekeren we u van:

Veiligheid: Onze groepenkasten zijn ontworpen om elektrische storingen te voorkomen en de veiligheid van uw pand te waarborgen.
Betrouwbaarheid: Met goed geïnstalleerde groepenkasten kunt u erop vertrouwen dat uw elektrische systeem optimaal werkt.
Conformiteit: Onze installaties voldoen aan de wetgeving en regelgeving, wat u gemoedsrust geeft en problemen met inspecties voorkomt.

Deskundig Advies en Installatie

Bij ZonVandaag B.V. staan onze deskundige teams klaar om u te voorzien van deskundig advies en hoogwaardige groepenkasten die aan alle normen voldoen. We zorgen voor de volledige installatie en de erkenning, zodat u zorgeloos van uw zonne-energiesysteem kunt genieten.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze groepenkasten en hoe we u kunnen helpen bij de overstap naar veilige en efficiënte zonne-energie.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.