Energielabels bij zonnepanelen

Het energielabel van je woning is een belangrijke maatstaf voor de energiezuinigheid ervan. Een beter energielabel betekent meestal een energiezuinigere woning. Het hebben van zonnepanelen kan een significante rol spelen bij het verbeteren van het energielabel van je huis of bedrijfspand.

Een energielabel loopt van A tot en met G, waarbij A de meest energiezuinige categorie is en G de minst energiezuinige. Door zonnepanelen te installeren, draag je bij aan het verlagen van je energieverbruik en verlaag je daarmee de CO2-uitstoot van je woning. Dit resulteert niet alleen in een lagere energierekening, maar ook in een gunstiger energielabel.

De voordelen van zonnepanelen voor je energielabel

  1. Energiebesparing: Zonnepanelen wekken schone elektriciteit op uit zonlicht, wat betekent dat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen. Dit vertaalt zich in een lager energieverbruik en lagere energiekosten.
  2. CO2-compensatie: Door zonne-energie te benutten, verminder je de CO2-uitstoot die wordt geproduceerd door conventionele energiebronnen. Hiermee draag je bij aan een schonere en duurzamere planeet.
  3. Overheid Verplichtingen (C-label): In Nederland worden steeds strengere eisen gesteld aan de energieprestaties van woningen. Een voorbeeld hiervan is de verplichting van een C-label voor kantoren vanaf 2023. Met zonnepanelen kun je voldoen aan deze wettelijke verplichtingen en mogelijke boetes voorkomen.
  4. Investering: Zonnepanelen zijn niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een slimme investering in de waarde van je huis. De meerwaarde die zonnepanelen bieden, kan resulteren in een hogere woningwaarde.
ZonVandaag Roden - zonnepanelen
ZonVandaag - zonnepanelen

Recente ontwikkelingen in de zonnepanelensector

De zonnepanelensector heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. Nieuwe technologieën en innovaties hebben de efficiëntie van zonnepanelen verbeterd en de kosten verlaagd. Zo hebben bedrijven zoals Elsun en Jinko Solar geavanceerde zonnepanelen ontwikkeld met een hoger rendement en een langere levensduur.

Bovendien heeft de opkomst van zonne-energieopslagsystemen, zoals batterijen en laadpalen, huishoudens en bedrijven de mogelijkheid geboden om de overtollige energie die overdag wordt geproduceerd op te slaan en ’s nachts te gebruiken.

Contact

Het plaatsen van zonnepanelen gaat hand in hand met een groen en toekomstbestendig energielabel. Bij ZonVandaag begrijpen we het belang van duurzaamheid en energie-efficiëntie. Daarom bieden we advies en oplossingen die niet alleen je energiekosten verlagen, maar ook bijdragen aan een positieve verandering voor onze planeet. Neem vandaag nog contact op met onze adviseurs om te ontdekken hoe zonnepanelen jouw energielabel kunnen verbeteren en je woning duurzamer kunnen maken. Samen bouwen we aan een groenere toekomst.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.