Bekabeling zonnepanelen

Bij ZonVandaag staat veiligheid en efficiëntie voorop bij het ontwerpen en installeren van zonne-energiesystemen. Een cruciaal aspect van dit proces is het bepalen van de juiste kabelroutes. Of het nu gaat om een residentieel of commercieel project, onze deskundige teams zorgen ervoor dat de kabels op een veilige, efficiënte en duurzame manier worden geïnstalleerd.

Waarom zijn kabelroutes belangrijk?

  1. Veiligheid van Monteurs: Onze primaire zorg is de veiligheid van onze monteurs. Door zorgvuldig de kabelroutes te plannen en installeren, minimaliseren we het risico op ongelukken en zorgen we ervoor dat onze teams veilig kunnen werken.
  2. Optimale Zonnepanelen Performance: Kabels vormen de levensader van uw zonne-energiesysteem. De juiste kabelroutes garanderen dat de elektriciteit efficiënt wordt getransporteerd van de zonnepanelen naar de omvormer en vervolgens naar uw elektrische systeem, met als resultaat maximale prestaties.
  3. Duurzaamheid en Betrouwbaarheid: We zorgen ervoor dat de kabels duurzaam worden geïnstalleerd om de lange levensduur van uw zonne-energiesysteem te waarborgen. Duurzame kabelroutes minimaliseren slijtage en zorgen voor een betrouwbare energieopwekking.
  4. Efficiënte Kabelverliesberekening: Voor ieder project maken we een nauwkeurige kabelverliesberekening om ervoor te zorgen dat de elektriciteit efficiënt wordt getransporteerd zonder onnodig energieverlies.

Onze deskundige aanpak

Onze teams beschikken over uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van kabelroutes. Ze houden rekening met factoren zoals de lengte van de kabels, het type kabels en de omgevingsomstandigheden om de meest efficiënte kabelroutes te plannen.

Zorgeloze Zonne-energie met ZonVandaag

Wanneer u kiest voor ZonVandaag, kunt u erop vertrouwen dat uw zonne-energiesysteem op de juiste manier is ontworpen en geïnstalleerd, met inbegrip van de kabelroutes. We streven naar een veilige, efficiënte en duurzame energieoplossing voor uw woning of bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze aanpak bij het plannen en installeren van kabelroutes, en ontdek hoe we u kunnen helpen bij de overstap naar schone en efficiënte zonne-energie.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.