Persoonlijk advies zonnepanelen

Bij ZonVandaag B.V. geloven we in een vlotte en deskundige aanpak om ervoor te zorgen dat uw overstap naar zonne-energie zo soepel mogelijk verloopt. Onze toegewijde adviseurs staan klaar om u door het proces te leiden, van dat allereerste vrijblijvende adviesgesprek tot het moment dat uw zonnepanelen schitteren op uw dak.

Vrijblijvend advies bij zonnepanelen

1. Vrijblijvend Adviesgesprek

Onze reis begint met een vrijblijvend adviesgesprek. Onze deskundige adviseurs zullen u ontmoeten om uw specifieke behoeften en wensen te begrijpen. Tijdens dit gesprek zullen we uw huidige energieverbruik beoordelen en de voordelen van zonnepanelen voor uw situatie bespreken.

2. Inmeten Dak

Een cruciale stap is het inmeten van uw dak. Hierbij zullen we de afmetingen van uw dak nauwkeurig bepalen om te zorgen voor een optimale plaatsing van de zonnepanelen. We houden rekening met eventuele obstakels en oriëntatie om de beste prestaties te garanderen.

3. Kabelroute in Kaart Brengen

Het in kaart brengen van de kabelroute is een essentieel onderdeel van ons proces. We zullen bepalen hoe de bekabeling van de zonnepanelen naar de omvormer zal verlopen en hoe deze vervolgens wordt aangesloten op uw elektrische systeem.

4. Plaats Omvormer Bepalen

De locatie van de omvormer is van groot belang voor de efficiëntie van uw zonnepanelensysteem. Onze deskundigen zullen de optimale locatie bepalen, waarbij rekening wordt gehouden met factoren als schaduw, temperatuur en toegankelijkheid voor onderhoud.

5. Groepenkast Controleren

Uw groepenkast is een cruciaal onderdeel om de zonne-energie in uw elektrische systeem te integreren. We controleren uw groepenkast en zorgen ervoor dat deze klaar is voor de aansluiting van uw zonnepanelen.

Deskundigheid en Training(en)

Onze adviseurs worden voortdurend getraind en bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de zonne-energiesector. Dit zorgt ervoor dat zij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en de meest effectieve installatiepraktijken.

Kortom, onze adviseurs begeleiden u van begin tot eind, waarbij elke stap zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd. We zijn er trots op dat we u de best mogelijke service kunnen bieden en u helpen bij de overgang naar duurzame, groene energie.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze werkwijze en hoe we u kunnen ondersteunen bij uw zonne-energieproject? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek.

De ZonVandaag werkwijze

Kracht van persoonlijk contact.

We beginnen met het controleren van uw gegevens, het inventariseren van uw wensen en behoeften, en een grondige bespreking van uw situatie.

Zodra we uw situatie volledig begrijpen, plannen we een persoonlijk adviesgesprek in met een van onze buitendienst adviseurs. Zij bereiden zich voor aan de hand van de verstrekte informatie, zodat ze u deskundig en persoonlijk kunnen adviseren.

In het adviesgesprek bij u thuis gaan we aan de hand van uw wensen een passend zonnestroom-systeem voor u ontwerpen.

Iedere woning is anders en daarmee ook iedere situatie. Daarom voeren we een technische schouw uit die bestaat uit de volgende onderdelen: 

  1. intekenen van de zonnepanelen op uw dak
  2. bepalen van de plaats van de omvormer
  3. bepalen van de kabelroute
  4. controleren of uw groepenkast aan de nieuwste normen voldoet
  5. bekijken hoe de zonnepanelen aangesloten moeten worden in de groepenkast

Aan de hand van de technische schouw en inventarisatie van uw behoeften brengen we een maatwerk-offerte uit voor levering en service voor het complete systeem. Daarnaast spreken we uitgebreid de koopovereenkomst met u door zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Voelt u iets voor het verhaal en aanbod van ZonVandaag en mogen wij de opdracht voor het duurzaam systeem voor u realiseren? Dan gaan we heel graag verder met de volgende stap.

Wij hebben aan de hand van eerdere gesprekken uw installatie tot in de puntjes voorbereid en voeren de montage uit. Ons team van 2 à 3 installateurs, staat tussen 08:00 en 09:00 bij u voor de deur.

De dakwerkers beginnen met het plaatsen van de onderconstructie en zorgen dat de bekabeling wordt voorbereid. In uw woning begint de elektricien met het plaatsen van de omvormer en het voorbereiden van uw groepenkast op het aansluiten van de zonnepanelen. Aan het einde van de werkdag (14:00 – 15:00) bevestigen we uw panelen op de onderconstructie, sluiten we het systeem aan in uw groepenkast, voeren we metingen en beproevingen uit en stellen we uw systeem in bedrijf.

De montage duurt meestal één dag, waarna wij uw installatie opleveren in de monitoring applicatie en u hier toegang voor geven.

Na de installatie blijven we uw systeem monitoren om een optimale opbrengst te realiseren. Wij doen dit op dagelijkse basis, zodat u dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard krijgt ook u toegang tot de monitoring applicatie waarmee u uw eigen opbrengst kunt bekijken.