050-2340070 - Ma, wo, do, vr 09:00 tot 18:00 - di tot 21:00 bereikbaar

Groen financieren in het kort

Over groen financieren

Bij ZonVandaag geloven we dat eigen zonnepanelen voor iedereen bereikbaar moeten kunnen zijn. Door je zonnepanelen groen te financieren bekostig je je zonnepanelen door je besparing op de energierekening. Dit betekent dat je niet langer elke maand betaalt voor stroom maar dat je je besparing investeert in de waarde van je eigen woning. Hierdoor blijven je lasten gelijk en is er geen spaargeld nodig om je eigen zonnepanelen-installatie aan te schaffen. Dit is zowel voor het klimaat als voor je portemonnee een verstandige keuze.

De voordelen van groen financieren

Onze voordelen

jaar
Je kan tot wel 30 jaar gratis energie opwekken
kilogram CO²
Een gemiddeld gezin bespaart jaarlijks 1600 kilogram CO²
euro
Een gemiddeld gezin bespaart jaarlijks €750,-

Geen spaargeld benodigd

Geen verschil in je maandelijkse lasten

Vanaf dag 1 zelf eigenaar van je zonnepanelen

Investeren in plaats van betalen

Hoe werkt dat?

1. Kennismaking

Stap 1. Kennismaking

In een telefonische kennismaking bespreek je met een adviseur de mogelijkheden om zonnepanelen op je dak te installeren en de manier waarop je dit wil financieren. Wanneer de mogelijkheden aansluiten bij je wensen plannen we een vrijblijvend adviesgesprek bij jou thuis.

2. Adviesgesprek

Stap 2. Adviesgesprek

In het adviesgesprek spreek je met de adviseur je persoonlijke situatie door en wordt er gekeken naar de ligging van de woning. Op basis hiervan krijg je advies over een voor jou geschikte zonnepanelen-installatie. We bieden keuze uit een ruim assortiment zodat er voor elke voorkeur en situatie een goede match mogelijk is.

3. Overeenkomst

Stap 3. Overeenkomst

Na het adviesgesprek heb je de keuze gemaakt om al dan niet zonnepanelen op je dak te laten installeren en te beginnen met het profiteren van je eigen opgewekte stroom. Je geeft ZonVandaag de opdracht dit voor je uit te voeren.

4. Financiering

Stap 4. Financiering

Zonnepanelen zonder daarvoor mijn eigen spaargeld aan spreken, hoe kan dit? Wanneer je wenst te financieren voor zonnepanelen kan dat. Je gebruikt je maandelijkse besparing als aflossing voor de zonnepanelen. Groot voordeel; De energieprijzen die stijgen flink. De aflossing voor zonnepanelen blijft gelijk. Kortom je zal niet langer meegaan in de prijsstijging van de energiemarkt. Het exacte bedrag is afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. ZonVandaag geeft geen adviezen over financieringen. We werken uitsluitend met publiekelijke openbare informatie. Voor adviezen omtrent financieringen verwijzen we u naar de financieringsmaatschappij. Zij hebben een vergunning van de AFM.

5. Installatie

Stap 5. Installatie

ZonVandaag werkt samen met deskundige en betrouwbare installatiepartners. De installatie wordt binnen één dag gerealiseerd. We leggen diverse installatie-data aan je voor zodat je zelf een datum kan kiezen die je goed uitkomt.

6. Nazorg

Stap 6. Nazorg (tips & tricks, schoonmaak, monitoring)

Nadat de installatie is opgeleverd blijven we graag betrokken. Als je dit op prijs stelt monitoren we je zonnepanelen-installatie voortdurend om zorg te dragen voor een optimaal rendement.

Laat je informeren naar de mogelijkheden

Vrijblijvend advies

Ontvang advies op maat

Benieuwd wat ZonVandaag voor jou kan betekenen? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs om de mogelijkheden door te spreken.

Neem contact met mij op
Groen financieren
Alles wat je wilt weten over groen financieren

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen zonnepanelen groen financieren en zonnepanelen huren?

Wanneer je zonnepanelen huurt ben je geen eigenaar. Hierdoor kan je de BTW niet terugvorderen. Dit kan met groen financieren wel en scheelt je dus 21% aanschafkosten! Wanneer je de zonnepanelen-installatie groen financiert ben je meteen eigenaar en profiteer je er direct van de vele voordelen.

BTW-terugvragen: hoe werkt dat?

Als je als particulier een zonnepanelen-installatie aanschaft ga je op bepaalde tijden van de dag energie terugleveren aan het elektriciteitsnet. Daarmee verdien je geld. Daarom word je ondernemer voor de belastingdienst. Het gevolg hiervan is dat je de betaalde BTW over de zonnepaneleninstallatie terug kan vragen van de belastingdienst. Om dit in orde te maken moet er een aantal administratieve handelingen worden verricht. Als je bij ZonVandaag zonnepanelen aanschaft regelen wij dat je de BTW terugkrijgt. We brengen hiervoor geen kosten in rekening. Dat hoort bij onze service.

Hoe lang duurt het voordat de zonnepanelen op mijn dak liggen?

Je kunt rekening houden met een doorlooptijd van tussen de vier en acht weken.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De ligging van je dak ten opzichte van de zon, de hellingshoek, eventuele schaduw-objecten, de windgevoeligheid van het pand maar ook de meterkast zijn allemaal factoren die mede bepalen of je dak geschikt is voor zonnepanelen. Onze adviseurs hebben de kennis om je van een antwoord te voorzien.

Hulp nodig?

Heb je een vraag of zou je graag meer informatie over groen financieren willen? Bekijk onze kennisbank, neem telefonisch contact op met onze klantenservice of plan een vrijblijvend persoonlijk advies gesprek in.

Ontvang advies op maat van onze adviseurs